Млинці
Без категорії

Масляна. Як, що, де і з чим її їдять.

Масляна – традиційне свято, історія якого губиться в глибині тисячоліть. Єдине, що ми знаємо напевне – традиційно це свято святкувалось у період весняного сонцестояння і символізувало закінчення зими, прихід весни і початок землеробної пори.

Незважаючи на те, що Масляна – свято язичницьке, християнська церква не стала з ним боротися, а “використала” під свої потреби. Нині це свято має “плаваючу” дату і пов’язане з Пасхою. Одразу після Масляної починається Великий піст, що продовжується рівно 7 тижнів закінчується Пасхою.

Традиційна страва на Масляну – млинець. На святах та гуляннях можна зустріти найрізноманітніші млинці, з найрізноманітніших видів тіста та з різними начинками. Але чому саме млинець? Саме така форма найбільш подібна до форми Сонця і з’їдаючи його, наші предки вірили в те, що цим самим людина отримує частинку тепла і енергії небесного світила.

Компанія «Форнетті» бажає гарного настрою, смачних млинців та інших страв під час святкування Масляної!

Залишити відповідь



Новини

Останні коментарі

    Категорії