View Post
З історії кулінарії

Історія виникнення листкового тіста.

Листкове тісто було винайдене (до того ж, як і багато винаходів – випадково) в 1645 році Клавдієм Геле, учнем одного з французьких кондитерів. Клавдій хотів спекти для свого хворого батька смачний хліб, який задовольняв би дієтичним приписами – складатися лише з води, борошна та олії.

(більше…)

View Post
Поради від Форнетті

ПОРАДИ ВІД «ФОРНЕТТІ». ЗВОЛОЖУЄМО ВИПІЧКУ.

Випікаючи в електричній духовці, слід пам’ятати, що там дуже сухе повітря, тому випічку потрібно зволожувати. Можна поставити в духовку ємність з водою на першу половину часу випічки.

View Post
Поради від Форнетті

ПОРАДИ ВІД «ФОРНЕТТІ». Температура випікання.

Температура випікання:
– Пироги з дріжджового тіста – 180 ° С
– Високі вироби – 175-190 ° С
– Дрібні вироби, пряники, пиріжки – 210-220 ° С
– Пироги з листкового тіста – 200-220 ° С

View Post
Поради від Форнетті

ПОРАДИ ВІД «ФОРНЕТТІ». Бездріжджове тісто.

Бездріжджове тісто не псується значно довший час, на відміну від дріжжового. Тому його можна зберігати в холодильнику або в морозильній камері. Не забувайте при цьому щільно загорнути бездріжжове тісто в поліетилен, щоб воно не пересохло і не потріскалось, а також не ввібрало інші запахи.

View Post
Поради від Форнетті

ПОРАДИ ВІД «ФОРНЕТТІ». ЧИ ПОТРІБНО ГРІТИ ДУХОВКУ?

Якщо випічку потрібно ставити в холодну духовку (наприклад, скляну або керамічну форму для випічки не можна ставити в розігріту духовку – трісне), то стежте за тістом. Якщо воно вже піднялося, а духовка ще не прогрілася, то можна на тісто зверху покласти пергамент, змочений водою.

View Post
Поради від Форнетті

Поради від «ФОРНЕТТІ». Змащувати противень чи ні?

Противень для випічки не потрібно змащувати жиром, досить його обполоснути в холодній воді. Через те, що в листковому тісті досить масла (маргарину), то додаткове змазування вже не потрібно. До поверхні противеню готові вироби не пристануть. Як варіант, можна застелити його пергаментним папером.

View Post
З історії кулінарії

Круасан

Що ми знаємо про цей вид випічки, що вже став звичним гостем на нашому столі?

Вважається, що батьківщиною круасана є Франція. Така думка пішла від того, що найбільшу популярність цей рогалик отримав саме там, адже в цій країні круасан у великій пошані. Французи просто обожнюють починати свій ранок з чашки гарячого шоколаду або кави, заїдаючи напій круасаном.

(більше…)



Новини

Останні коментарі

    Категорії