cover2
З історії кулінарії

Круасан

Що ми знаємо про цей вид випічки, що вже став звичним гостем на нашому столі?

Вважається, що батьківщиною круасана є Франція. Така думка пішла від того, що найбільшу популярність цей рогалик отримав саме там, адже в цій країні круасан у великій пошані. Французи просто обожнюють починати свій ранок з чашки гарячого шоколаду або кави, заїдаючи напій круасаном.

Та й не тільки сніданки проходять з його участю – він може бути використаний в ролі перекусу, або обіду, або як сендвіч до вечері. Що і сказати – круасан став мало не символом Франції, і перша асоціація при його згадуванні пов’язується саме з цією країною. Але, як це дивно б не звучало, творцями круасана є австрійські булочники.

Згідно з легендою, в XVII столітті під час штурму військами Османської Імперії столиці Австрії, міста Відня, місцеві булочники допомогли врятувати місто від захоплення. Сталося це в так – ворог намагався прорватися в місто через таємний тунель, але завдяки пильності віденських булочників, що випікали хліб ночами, було вчасно піднято тривогу, ворог відбитий, а місто врятоване. На честь цієї знаменної події віденськими пекарями був створений круасан – виріб у формі рогалики, що висміює головний символ ісламу – півмісяць. Проте, круасан після свого приходу до Франції став символом саме цієї країни, а французькі кондитери довели спосіб його приготування до досконалості.
Компанія «Форнетті» пропонує долучитися до лав поціновувачів цього чудового кондитерського виробу і пропонує такі види круасанів: з вишневою начинкою, з ванільним кремом, масляний та з шоколадом. Спробуйте і ми впевнені – наші круасани Вам обов’язково сподобаються!

Залишити відповідь

Новини

Останні коментарі

Категорії