sloenoe_testo
З історії кулінарії

Історія виникнення листкового тіста.

Листкове тісто було винайдене (до того ж, як і багато винаходів – випадково) в 1645 році Клавдієм Геле, учнем одного з французьких кондитерів. Клавдій хотів спекти для свого хворого батька смачний хліб, який задовольняв би дієтичним приписами – складатися лише з води, борошна та олії.

Клавдій замісив тісто на столі і загорнув у нього шматочок вершкового масла. Після чого розкотив і повторив процедуру ще десять раз. Потім сформував булку хліба і спік її. Здивуванню учня і його вчителя не було меж, коли вони витягли з печі хліб незвично великого розміру і нестандартної форми.
Після закінчення свого учнівства Клавдій поїхав в Париж, де влаштувався на роботу в кондитерську Rosabau Patisserie. Він удосконалив свій винахід, який згодом приніс кондитерській ім’я і гроші. Пізніше Клавдій перебрався до Флоренції і працював там в пекарні братів Моска, які і дізналися його рецепт листкового тіста. Хоча Клавдій ревно охороняв секрет його приготування так, що він навіть замішував тісто, закриваючись в окремій кімнаті.
Купуючи продукцію «ФОРНЕТТІ» Ви маєте змогу насолодитися виробами з використанням листкового тіста, що виготовлене за найсучаснішими технологіями з інгредієнтів найвищого ґатунку!

Залишити відповідь



Новини

Останні коментарі

    Категорії